Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit.

m

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 200 γρ κοτόπουλο σε κονσέρβα Nutri valley  
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 καρότο 
  • 1 κολοκυθάκι 
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • 2 κλ. φύλλα θυμαριού 
  • 1 σκ. σκόρδο 
  • 100 γρ. αρακά, κτψ. 
  • 3 αυγά, μέτρια 
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας 
  • 400 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • Για το σερβίρισμα 
  • 1 κ.γ. σουσάμι, καβουρδισμένο 
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά. 
  2. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο γουόκ και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 
  3. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο γουόκ. 
  4. Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. 
  5. Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε στο γουόκ. 
  6. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και αναμειχθούν με τα υπόλοιπα λαχανικά. 
  7. Σβήνουμε με τη σόγια σος και προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι. 
  8. Σπάμε με τα χέρια μας ελαφρώς το έτοιμο κοτόπουλο, το ρίχνουμε στο γουόκ, και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά́. 
  9. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με σησαμέλαιο, και σερβίρουμε. 

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 200 γρ κοτόπουλο σε κονσέρβα Nutri valley  
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 καρότο 
  • 1 κολοκυθάκι 
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • 2 κλ. φύλλα θυμαριού 
  • 1 σκ. σκόρδο 
  • 100 γρ. αρακά, κτψ. 
  • 3 αυγά, μέτρια 
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας 
  • 400 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • Για το σερβίρισμα 
  • 1 κ.γ. σουσάμι, καβουρδισμένο 
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκύθι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά. 
  2. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο γουόκ και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 
  3. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο γουόκ. 
  4. Προσθέτουμε τον αρακά και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. 
  5. Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε στο γουόκ. 
  6. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και αναμειχθούν με τα υπόλοιπα λαχανικά. 
  7. Σβήνουμε με τη σόγια σος και προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι. 
  8. Σπάμε με τα χέρια μας ελαφρώς το έτοιμο κοτόπουλο, το ρίχνουμε στο γουόκ, και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά́. 
  9. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με σησαμέλαιο, και σερβίρουμε. 
PDFΕΚΤΥΠΩΣΗ